De grote omslag: onze visie | Life Projects

U bent hier

De grote omslag: onze visie

Dirk vertelt: Morgen, 21 december 2012 wordt volgens velen die voortgaan op de Mayavoorspellingen, beschouwd als de dag waarop de wereld zal vergaan.

De Maya’s waren een volk met een diepe spirituele kern, gekoppeld aan een even diepe verbinding met de aarde. De Mayavoorspelling heeft zeker een diepe symbolische betekenis, maar gaat volgens mij niet over precies 21 december. De Maya kalender gaat immers over een periode van 26.000 jaar, die inderdaad nu afloopt.

Ik wil niet dieper ingaan op de Mayavoorspellingen. Deze blog gaat over: Ervaar jij deze veranderingsgolf en indien ja hoe ervaar je dit?

Naar mijn gevoel en observaties (en die van vele collega’s en vrienden) bevinden we ons wel degelijk in een periode waarin de omslag van de oude naar de nieuwe wereld volop plaatsvindt. Niet doordat eerst het oude vergaat en daarna pas het nieuwe opkomt.

De compost van de bladeren en de dode bomen zijn niet weg alvorens de lente aanbreekt. De natuurlijke weg is dat het oude zijn levenskracht verliest en de nieuwe wereld groeit in de compost die het stervende oude overdraagt.

Een proces dat je nu overal ziet plaatsvinden. Van hoe we met elkaar omgaan, tot financiële en politieke structuren, tot de toegankelijkheid van het hele menselijk potentieel.

Ieder van ons heeft een rol in dit proces, door te ‘LEVEN’ wat jij in je draagt en waar jij goed in bent. Dat kan je gewoon elke dag opnieuw doen.Het afbrokkelen van het oude industriële tijdperk zal nog een hele tijd doorgaan.

De verdere evolutie van het informatica tijdperk brengt in de maatschappij een nog hogere snelheid teweeg, maar komt anderzijds qua trilling dichter bij de geestelijke spiritualiteit. De snelheid en veelheid van de dingen doet velen van ons letterlijk naar adem happen, maar daar is ook een reden voor.

Wat zeker helpt is om je zielekern via je lichaam met de spirit van de aarde te verbinden. Zo ontstaat er een diep geaarde thuisplek die balans maakt met de soms hectische omgeving. Laat dan die omslag maar komen.